Bokreisen, del fem

Da er det siste innspurt før innlevering av outline, og jeg merker at nervene begynner å varme opp nå. Jeg har lagt mange timer og store deler av ferien inn i dette, og hvis jeg har bommet fullstendig er jeg usikker på om jeg klarer å holde momentet oppe. Nå er det jo sånn at jeg på et eller annet tidspunkt må velge min egen retning, uavhengig av hva redaktøren mener. Men allikevel. Jeg vil gjerne at hun skal bli fornøyd, rart med det.

Jeg sa tidligere at jeg hadde god tid, kvarter – tjue minutter. Nå er det bare fem minutter igjen, i alle fall føles det sånn. Den 19. nærmer seg faretruende. Her er et bilde av skrivepulten min, og dere kan se at det er mange notater. Alt dette må bearbeides og fikses før jeg sender det fra meg.

notater

Jeg lovte å vise budsjettet for boken. Det koster litt å lage en bok, og det er på ingen måte sikkert at jeg får de pengene tilbake. Faktisk så regner jeg med å gå med tap på første bok. Men ser man stort på det er det lite penger for en lidenskap, og forhåpentligvis også en investering som gir avkastning til slutt. Men det er uansett penger jeg ikke har og som må oppdrives. Jeg har lagt vekk ideen min om å ty til gaten, så da må jeg finne andre lure måter å få tak i midler på.

Det første jeg skal prøve er å søke midler. Det første stedet jeg tenker å søke støtte er hos Fritt ord. En organisasjon som fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord. Selv om Elliot engler først og fremst er en bok. Først og fremst krim. Er den også noe mer; gjemt der inne blant ordene ligger det et budskap om at vi må utnytte den utømmelige ressursen vi har i de som ikke lenger er i arbeidslivet, eller som av ulike årsaker føler at de aldri har bidratt.

Jeg prøvde å rekke søknadsfristen som var den 2. august, men jeg må bearbeide søknaden litt mer og sender den inn i september. Sannsynligheten for at jeg får tilslag er liten, men det er verdt de timene jeg legger inn i søknaden dersom jeg skulle være så heldig å få stønad. I tillegg kan jeg bruke dette underlaget for andre søknader.

Jeg fikk en god kollega av meg som er siviløkonom til å se på budsjettet og han slaktet det ikke, så da har jeg iallfall et budsjett å legge med søknadenJ

budsjett

Nå gjenstår det bare å fullføre outline og vente på svar. Det vil nok ikke komme flere innlegg fra meg før jeg har fått tilbakemelding fra redaktør (med mindre det skjer noe spennende i mellomtiden). Da vil jeg bare gjenta et stort takk til dere som gidder å lese denne bloggen, og jeg gleder meg til å fortelle hva redaktøren synes om «nye» Elliots engler.

Tommy.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s